Leipomo

Markku Koivisto on kolmannen sukupolven leipuri, ja hän jatkaa leipomon perinteitä vaalien käsityöntaitoa, hyvää laatua ja paikallista makua.

Koiviston Kotileipomo Ky on Ikaalisten vanhin leipomo perustettu Kilvakkalassa vuonna 1932.

 

Anni Koivisto perusti kotileipomon miehensä kanssa vuonna 1932. Anni vastasi leipomon toiminnasta. Pienessä uunissa paistui kaksi leipää kerralla ja valikoima oli aluksi pieni. Kun asiakkaita alkoi tulla enemmänkin oli jo perheeseen tullut auttavia käsia. Eeva Koivisto jatkoi anoppinsa Anni Koiviston työtä ja muutti leipomon Ikaalisten keskustaan vuonna 1980.

Nyt keskustan leipomon uudessa kiviarinauunissa paistuu 120 leipää kerralla.Sen lisäksi on kiertoilmauuni muiden tuotteiden paistamista varten.

Suuri määrä tuotteita toimitetaan kouluille, yrityksille, kuntiin ja hotelleihin. Leipomon tuotteita löytää myös hyvin varustetuissa ruokakaupoissa Ikaalissa, Hämeenkyrössä ja Viljakkalassa.

Koiviston Kotileipomo sijaitsee kauniissa perinnemaisemassa Ikaalississa, noin 50 km Tampereelta Vaasaan päin. Vanhojen asiakirjojen mukaan Ikaalinen on ”pienin, vanhin ja kaunein kauppala” ja se on perustettu vuonna 1858.